icon

Siemens

Stoom of koude koffie EQ serie

De laatste tijd komen er veel Siemens EQ.6 plus series binnen waarvan de temperatuursensor los zit op de boiler. Hierdoor veel stoom tijdens opstarten, slechte melkschuim en uiteindelijk koude koffie omdat er een beveiliging doorbrand. Wacht niet te lang en laat hiernaar kijken!

Lekkage onder de machine of kortsluiting

Ligt er regelmatig water (licht bruin) onder de machine en/of is er kortsluiting ontstaan?

Dit kan door een interne lekkage komen, een lekkende koppeling of lekkend keramische ventiel. Dit is door mij te repareren, afhankelijk van het model kan ik een richtprijs geven.

Slecht doorlopen of de machine moeten spoelen omdat er te weinig water door de machine stroomt.

Dit heeft vaak te maken met een verstopt of slecht geplaatst waterfilter in de watertank.

Een waterfilter in de watertank zorgt er inderdaad voor dat er minder kalkafzetting in het systeem komt. Maar dit filter moet op tijd vervangen worden. Bij smart filtersystemen krijgt u op tijd een seintje. In de overige gevallen moet u het filter vervangen ruim voor de maximale doorlooptijd. U krijgt anders toch kalk in het systeem of de pomp kan soms niet voldoende water aanzuigen. Ik adviseer u dan ook om toch af en toe uw machine te ontkalken, het voorkomt storingen door het (verstopte) filter, u spoelt de machine even lekker goed door en u weet zeker dat er geen kalkafzetting meer in de machine zit. In zacht water gebieden zou ik geen filter plaatsen maar bij de instellingen in uw machine de hardheid instellen en ontkalken als de machine dit aangeeft.

Melding geen koolzuurhoudend water plaatsen

Deze melding is gerelateerd aan bovenstaande klacht.

Natte koffie droes

Dit kan komen doordat de zetgroep aan revisie of vervanging toe is. De kwaliteit en hoeveelheid koffie is ook van invloed maar niet zodanig dat de droesbak drab bevat. Meestal is de zetgroep te reviseren, advies is wel om ook extra dichtingen te vervangen die in de machine zitten.

Rotary knop Eq7 hapert

Draaien aan de knop maar de cursor gaat alle kanten op? Trek de ronde knop naar voren eraf, spuit met een goede contact reiniger in de opening waar de knop heeft gezeten(niet te zuinig). Druk de knop terug op zijn plaats en even goed ronddraaien. Vaak is het probleem nu opgelost.

Apparaat laten afkoelen

Dit heeft meestal met de molen te maken, deze kan defect zijn waardoor ook de besturingsprint is opgeblazen(totaal los) of in het gunstige geval is de molen te warm geworden en is een beveiliging ingetreden(te zwaar lopen van de molen) of de koolborstels zijn op(meestal na 10.000 kopjes)en moeten vervangen worden.

Bel hotline

Kan betrekking hebben op veel mogelijke defecten, de machine moet dan eerst door mij onderzocht worden.

Gemiddelde onderhoud/reparatie prijs voor een Siemens zit op 150 euro

Hierbij is de pomp vervangen en de zetgroep  gereviseerd en zijn de afdichtingen vervangen en is de machine van binnen en buiten gereinigd. Bovenstaande punten zijn dan ook gecontroleerd of vervangen. Een keramisch ventiel kost 50 euro extra (Eq5, Eq6, Eq7, Eq8, Eq9 modellen). Eventueel kunnen ook de koolborstels worden vervangen van de molen, vanaf 8.000 kopjes is dit aan te raden.

Reinigingsmiddelen en onderdelen of toebehoren zijn te bestellen via de webshop. Staat uw product of onderdeel er niet bij? Neem dan gerust even contact met mij op.

Siemens EQ.5 Macchiato Plus One-touch
Siemens EQ.6 espressomachine monteren en demonteren voor reiniging
Siemens EQ6+ TE657313RW De nieuwe Siemens EQ6 plus S700