icon

Jura

Wel of geen preventief onderhoud?

Op de site van Jura staat dat een Jura pas geserviced hoeft te worden als zich problemen voordoen. Zelf ben ik van mening dat voorkomen beter is dan genezen… Het is aan u..

Slecht doorlopen of de machine moeten spoelen omdat er te weinig water door de machine stroomt.

Dit heeft vaak te maken met een verstopt of slecht geplaatst waterfilter in de watertank.

Een waterfilter in de watertank zorgt er inderdaad voor dat er minder kalkafzetting in het systeem komt. Maar dit filter moet op tijd vervangen worden. Bij smart filtersystemen krijgt u op tijd een seintje. In de overige gevallen moet u het filter vervangen ruim voor de maximale doorlooptijd. U krijgt anders toch kalk in het systeem of de pomp kan soms niet voldoende water aanzuigen. Ik adviseer u dan ook om toch af en toe uw machine te ontkalken, het voorkomt storingen door het (verstopte) filter, u spoelt de machine even lekker goed door en u weet zeker dat er geen kalkafzetting meer in de machine zit. In zacht water gebieden zou ik geen filter plaatsen maar bij de instellingen in uw machine de hardheid instellen en ontkalken als de machine dit aangeeft.

Error 8

Deze melding komt als de zetgroep te zwaar loopt of de aandrijving defect is. Deze storing lost zichzelf niet op en moet door een specialist verholpen worden. In mijn geval zal ik dan direct de hele zetgroep incl. drainage ventiel reviseren of vervangen.

Overtollige lekkage in de lekbak en/of minder water in de kop.

Dit kan komen door een interne lekkage of door een versleten drainage ventiel. Dit lost zichzelf niet vanzelf op. Dit moet door de specialist verholpen worden. In mijn geval zal ik dan direct de hele zetgroep incl. drainage ventiel reviseren.

Error 2

Deze melding komt als een temperatuursensor een verkeerde waarde meet of defect is. Bij temperaturen onder 12 graden zal deze waarde ook te laag zijn en een Error 2 melding geven, als de omgeving weer boven de 12 graden komt kan de machine gestart worden. In de overige gevallen zal de sensor vervagen moeten worden.

Niet willen opstarten, wel standby lampje

Deze storing kan vanuit de voedingsprint kunnen komen of door een defecte trafo. Vervanging is dan een must.

Gemiddelde onderhoud/reparatie prijs voor een Jura zit tussen 70 en 239 euro

Vanaf 70 Euro kan ik uw machine reinigen en controlleren, de zetgroep en molen zullen gereinigd worden en kleine storingen opgelost. Bij groot onderhoud vanaf 169 Euro zal de pomp en molenmessen vervangen/gereinigd/getest worden en de zetgroep inclusief drainage ventiel zal worden gereviseerd. Dichtingen worden vervangen en lekkage’s worden voorkomen/verholpen. Tevens zal de machine van binnen en buiten gereinigd worden. Bovenstaande punten op deze pagina zijn dan ook gecontroleerd. Garantie op onderhoud is vaak 1 Jaar! Prijzen bij Jura zijn ongeveer het dubbele!

Reinigingsmiddelen en onderdelen of toebehoren zijn te bestellen via de webshop. Staat uw product of onderdeel er niet bij? Neem dan gerust even contact met mij op.

Melkopschuimer reinigen Jura universele uitleg