icon

Philips-Saeco

Als de Saeco langzaam loopt op druppelend koffie geeft uit de uitloop

Dit komt waarschijnlijk doordat het systeem vervuilt is. De zetgroep kan dan wel verwijderbaar zijn maar deze moet ook intern gereinigd worden door een tablet reiniging. Zelf de zeefjes los schroeven en schoonmaken wil soms helpen, anders kun je door mij de machine laten reinigen. Gebruik liefst wekelijks het reinigingsprogramma met tablet door deze optie te selecteren in het menu of start de calc and clean. De machine spoelt nu water door het systeem maar dan met reinigingsmiddel. In sommige gevallen kan ook de pomp slecht of defect zijn. Deze zal dan door mij vervangen moeten worden.

Slecht doorlopen of de machine moeten spoelen omdat er te weinig water door de machine stroomt.

Dit heeft vaak te maken met een verstopt of slecht geplaatst waterfilter in de watertank.

Een waterfilter in de watertank zorgt er inderdaad voor dat er minder kalkafzetting in het systeem komt. Maar dit filter moet op tijd vervangen worden. Bij smart filtersystemen krijgt u op tijd een seintje. In de overige gevallen moet u het filter vervangen ruim voor de maximale doorlooptijd. U krijgt anders toch kalk in het systeem of de pomp kan soms niet voldoende water aanzuigen. Ik adviseer u dan ook om toch af en toe uw machine te ontkalken, het voorkomt storingen door het (verstopte) filter, u spoelt de machine even lekker goed door en u weet zeker dat er geen kalkafzetting meer in de machine zit. In zacht water gebieden zou ik geen filter plaatsen maar bij de instellingen in uw machine de hardheid instellen en ontkalken als de machine dit aangeeft.

Gemiddelde reparatie prijs voor een Saeco zit op 130 euro!

Hierbij is de pomp vervangen en de zetgroep gereviseerd en is de machine van binnen en buiten gereinigd. De machine is gecontroleerd op lekkages en deze zijn eventueel hersteld. Bovenstaande is dan ook uitgevoerd.

Reinigingsmiddelen en onderdelen of toebehoren zijn te bestellen via de webshop. Staat uw product of onderdeel er niet bij? Neem dan gerust even contact met mij op.

Saeco PicoBaristo en soortgelijke machines van Philips en Saeco